El dimecres 11 de maig presentació del llibre "El llegat de Josep Sardà i Caylà a Reus".

Event: 8/5/2011

Presentació del llibre El llegat de Josep Sardà i Caylà a Reus.

A càrrec de Victòria Rodrigo Fuentes, Josep Fàbregas Roig i Xavier Ferré Trill.

Introducció d'Antoni Jordà, catedràtic d'Història del Dret i de les Institucions de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. 

 
Un treball de recerca que es va presentar fa unes setmanes a Reus i del que ara se'n presenta l'edició del llibre.


A la Biblioteca Xaviier Amorós també es va presentar l’exposició “El llegat de Josep Sardà i Caylà”. Una mostra amb la col·lecció de llibres que Josep Sardà i Caylà va deixar a la biblioteca pública de Reus abans de la seva mort.

La llibreria està formada per uns 400 volums, integrada per una important col·lecció de llibres de lleis representats pels autors més rellevants, que recullen les tendències i escoles jurídiques entre el segle XVI i el començament del XIX. D’altra banda, aquest jurista estava enormement interessat pel món que l’envoltava i pel coneixement en totes les seves facetes, i aquests interès es veu reflectit en els altres llibres de Sardà. En aquests llibres s'hi troben temes literaris, d’escola, científics, religiosos... i de viatges.

 

 
 
El llegat de Josep Sardà i Caylà (Reus1784-1869), una herència que va haver d’esperar fins el 2003 per instal·lar-se definitivament a La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i que avui ocupa un lloc destacat en el seu fons de reserva. (fotografia de la Sala del fons de reserva)
8/5/2011 a les 11:22h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.