"La casa en obres" al Círcol Maldà de Barcelona.

Event: 15/5/2011


Círcol Maldà, Barcelona
 
Direcció: Carrer del Pi, 5.
 
 
A partir del 5 de Maig | dj 20:30h - dv 21h - dss 18h & 21h - dg 18h |  dj & dss a les 18h 15
LA CASA EN OBRES
 
 

 
La casa en obres és un espectacle escrit i dirigit per Pep Tosar a partir de la vida i l’obra del poeta i novel·lista mallorquí Blai Bonet.

 
L’espectacle travessa el periple vital i literari de l’escriptor tot realitzant, de pas, un fresc de la primera meitat del segle XX a Barcelona i a Mallorca. La infantesa rural, eix de la recreació de Bonet d’un món atàvic i mediterrani en la seva poesia, la guerra civil, que va marcar la dolorosa i humana intensitat poètica de novel·les com El mar o Haceldama, l’experiència durant l’adolescència de la tubercu- losi al sanatori de Caubet, i l’encontre amb la mort dels companys de sanatori i gairebé amb la pròpia, configuren, amb el despertar de la sexualitat i de la passió per la literatura, aquest retaule impressionista centrat en el lluminós vitalisme de l’adolescència, nucli essencial del motor d’escriptura del gran Blai Bonet. 
 
 


 


EQUIP ARTÍSTIC
 
 
 
Repartiment:   Pep Tosar, Evelyn Arévalo, Marta Betriu, Joan Fullana, Catalina Florit, Albert Mèlich, Salvador Miralles i Jordi Vaqué
Direcció:  Pep Tosar

Ajudant de direcció:  Adrià Aubert
Tècnic:  Edgar Paulino
Música:  Jordi Riera
Producció:  Marina Marcos
Regidoria:  Enrique Vallejo
Comunicació:  Emma Masferrer
Disseny gràfic i fotografies:  Montse Lapuyade
Video:  Blai Tomàs
     Jo som un home que posa tenacitat i ferro espiritual en la tasca d’aconseguir ser un home sense intimitat. Això significa: si hagués d’escriure un llibre que fos la descripció i l’expressió de l’ésser humà instal·lat en mi, el títol possiblement seria: La casa en obres. Sempre seguit, tot jo estic habitat de picapedrers, arquitectes, mestres d’aixa, guixaires, electricistes, mestres de ribera existenciaris, que em construeixen: just ells saben de quantes plantes constarà la Casa... Jo deix que em facin. En mi, hi ha la voluntat de tots els qui em basteixen. Deixar-se construir; vet aquí el que és la transcendència: el traspàs, intercanvi, de materials humans, entre els individus personals.
    La transcendència és una realitat dinàmica, combinatòria que tot sovint s’empra en un significat destenyit, buidat o bord. Es diu “transcendir”, es parla de “transcendència” des de la intencionalitat de voler saltar per damunt del món tàctil i visual de les coses reals i d’abast quotidià.
    Aquest mal enteniment sobre el fet de transcendir, i sobre la paraula “transcendència”, mena  i malmena de cap a una esterilització lírica, just estètica, de l’escrit públic.
    La transcendència és una operació tan vital, tan incessant i coherent com aquest: el pas que les idees i les sensacions fan d’un sentit als altres sentits. La transcendència  és la incorporació, in-corporació, la en-carnació, del món en el nostre cos, en el cos del nostre esperit…. La vida consisteix en el continu recanvi bioquímic. La vida i la transcendència són el mateix fenomen.
 
                                                                                                                             

 Blai Bonet

 
15/5/2011 a les 12:02h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.