Dimarts 22 de novembre, lectura de textos de Maria Aurèlia Capmany, amb motiu dels vint anys de la seva mort, al Cicle En Veu Alta 2011-2012.

Event: 18/11/2011


Dimarts 22 de novembre, en el marc de les jornades dedicades a Maria Aurèlia Capmany a Reus i a Tarragona amb motiu dels vint anys de la mort de l'escriptora:Lectura de textos de Maria Aurèlia Capmany, dins el Cicle En Veu Alta 2011-2012.Sala d'actes del Centre de Lectura, 19.30 h

Presentació de Montserrat Palau, professora de Literatura catalana de la URV.


Amb les veus de Dolors Esquerda, Montserrat Auqué, Dolors Juanpere i Jordi Francesch.
Textos:

Carta d'una obrera a una senyora que es dedica a fer conferències parlant de l'emancipació de la dona.

Que li molesta que fumi? (Del llibre Fumar o no fumar)

L'home del segle XX (del llibre Varietats II o la cultura de la Coca Cola)


La lectura es complementa amb una exposició sobre Maria Aurèlia Capmany produïda per l'Institut de Teatre (Diputació de Barcelona) i que es podrà veura a la Sala Fortuny del Centre de Lectura del 22 de novembre al 3 de desembre.Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991). Novel·lista, autora de teatre i assagista. És una de les escriptores catalanes més polifacètiques. Estudia a l'Institut-Escola i es llicencia en Filosofia. Treballa com a gravadora de vidre i com a mestra a l'ensenyament secundari. El 1947 queda finalista del premi de novel·la Joanot Martorell amb Necessitem morir i el guanya l'any següent amb El cel no és transparent. El seu prestigi com a narradora li arribarà, però, el 1956 amb l'obra Betúlia.

El 1959 funda amb Ricard Salvat l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, on exerceix de professora, fa d'actriu, de directora i de traductora. També hi estrena tres obres pròpies. En aquesta mateixa etapa és quan apareixen dues novel·les bàsiques en la seva producció, escrites anteriorment, El gust de la pols i Un lloc entre els morts, premi Sant Jordi 1968. Com a assagista, dedica nombrosos articles als temes al voltant de la dona i també sobre diversos aspectes de la cultura i de la societat catalana. Es dedica també al guionatge de ràdio i televisió. En el seu vessant de política és regidora i responsable de les àrees de Cultura i d'Edicions de l'Ajuntament de Barcelona i membre de la Diputació de Barcelona, des del 1983 fins a la seva mort.

(font: Associació d'Escriptors en Llengua Catalana)
18/11/2011 a les 14:35h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.