Les edicions del Centre de Lectura publica un llibre d'Aleix Cort, el número 120 de la col·lecció.

Event: 27/11/2011

Història de Reus a través del ball. Del vals al swing, un recorregut per la història de Reus i per les seves sales de ball.


Un llibre del polifacètic escriptor i investigador Aleix Cort. 
 
 
Cort Vives, Aleix, Reus 1961 
 
 
 
 
De professió arquitecte tècnic i escriptor conrea el periodisme i l’assaig. Professor i coreògraf de ball de saló i de claqué. Ha col·laborat amb el Museu d'Història de Catalunya, el Museu Etnogràfic del Cercle d'Orta. Ha estat fundador del grup de dansa IN-6 i del Festival Internacional de Claqué de Reus.. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació, i en revistes científiques i culturals: Avui, El Temps, El Correo Catalán, TAG, Espais Mediterranis, TV3, Antena 3 i Canal Reus. Ha obtingut diversos premis literaris:  Recull-Maria Ribas i Carreras de poesia, 1987: Vora la ciutat dels àngels (poesia). La Selva del Camp-Ventura Gassol de poesia, 1992. Arrel de boig. Premi Documenta, 1994: Aubam-ba-buluba balam-bam-bú : llibre de ball. Premi Enric Valor de narrativa juvenil de Picanya, 2006: Primera pàgina.
 
 
Llibres publicats:
Narrativa: Déus menors. Tarragona: La Gent del Llamp, 1994 , Aubam-ba-buluba balam-bam-bú : llibre de ball. Barcelona: Ed. 62, 1995, Camaleotròpiques. Tarragona: Arola, 1999,  Tonet i la fada Poca-Traça. Tarragona: Arola, 2004 [infantil], Tonet i el Llenyataire Boig. Tarragona: Arola, 2004 [infantil], Tonet i i els Caça-Núvols. Tarragona: Arola, 2004 [infantil],  Tonet i la bruixa que no sabia riure. Tarragona: Arola, 2006 [infantil], El secret de la nina d'ivori. Tarragona: Ajuntament, 2008 [infantil] 
 
Novel·la:  
El lleó i el far. Tarragona: Arola, 2007,  El nen que volia tenir les mans transparents. Tarragona: Arola, 2011 
 
 Poesia: 
 Neoprojeccions (amb Rosa Pagès Pallisé). Reus: Òmnium Cultural, 1988 
 Arrel de boig. València: Ed. de la Guerra, 1993 
 És de nit quan comença el dia. Tarragona: Arola, 2000 
 
 Estudis literaris:  
 Forma, color, dimensions i textura d'un poema. València: Ed. de la Guerra, 1993 
 
 Descripció i viatges:  
 Balles? : fitxes de ball. Reus: La Fàbrica, 1997 
 Diccionari del ball. Barcelona: Ed. 62, 1999  
 


 


 
Història de Reus a través del ball, del vals al swing és un treball d'Aleix Cort que forma part del seu estudi de recerca sobre les sales de ball de la ciutat des del finals del segle XIX fins a l'actualitat.


Amb disseny del mateix Aleix Cort i de Cori Pedrola, la publicació recull documentació i arxius com els Josep Maria Martorell, la família Pedrola, l'arxiu del Teatre Fortuny, del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus.


 
La publicació serà presentada per l'autor el dijous 1 de desembre de 2011 a la sala d'actes del Centre de Lectura i es posarà a la venda a partir d'aquest dia en llibreries i al Centre de Lectura.


Amb el suport de la Diputació de Tarragona.
27/11/2011 a les 10:42h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.