"War Games", vídeo instal·lació documental d'Alba Sotorra a la Sala Fortuny.

Event: 19/12/2011

WAR GAMES

Vídeoinstal·lació documental d'Alba Sotorra Clúa.


 


 
S'inaugurarà el dimecres 4 de gener a les 18.30 h a la Sala Fortuny del Centre de Lectura amb improvitsació musical de Miquel Àngels Marin (clarinet), Orio,Aymat (violoncel) i Gerard Gil. 

L'exposició continúa al Centre d'Art Cal Massó (20 h) amb una performance d'Héctor Arnau i amb un sopar al Restaurant Reus Fusió.

Del 4 de gener a l’11 de febrer de 2012. 
War Games
videoinstal·lació documental
 
 
Un projecte d'Alba Sotorra Clua
 
 

"Necessitem la guerra. Els nostres costums, la nostra cultura, precisen d'ella. Les seves víctimes són imprescindibles per al nostre art; els nostre avenços científics s'alimenten de la tecnologia militar. El front s'ha desplaçat uns milers de kilòmetres més enllà. O potser s'atrinxera a les lleis, al treball, a la societat de consum. Alguns afirmen que la portem dins, des que naixem, en els nostres gustos, en la competència sexual, en la pròpia inutilitat. Si som nosaltres els afectats, amb les nostres addiccions, l'apatia, el benestar, o si els més perjudicats són tota aquesta gentada que protagonitza els nostres telediaris, és difícil de saber. Discernir si els responsables són les institucions democràtiques, les empreses, la cobdícia d'aquest sistema competitiu o la mateixa raça humana és quelcom que queda lluny del nostre abast. Del que podem estar segurs és de que necessitem la guerra, els recursos naturals que ens proporciona, la llibertat que ens concedeix, les armes, les amenaces, l'èpica en les pel·lícules i tota la colla de pacifistes amb els seus eslògans instructius."
 

Utilitzant tècniques de mapping i realitat augmentada, i més de 25 projectors, l'exposició ens endinsa en la memòria d'un soldat que acaba de tornar d'Afganistan. Les imatges reals del seu arxiu familiar, des que comença a gatejar fins a la seva etapa al front, passant pels seus jocs de la infància i les seves recreacions militars d'adolescent, es contraposen a les imatges que circulen per Internet i que han alimentat el seu imaginari.
 


 
 
 
                              
Un obra d'Alba Sotorra Clua. Amb la col·laboració de: Mapping - Eloi Maduell, Telenoika. Realitat Augmentada - Louis Phillipe DominguezPerformance. Performance - Héctor Arnau. Textos - Héctor Arnau i Alba Sotorra.Edició Vídeos - Gerard Gil i David Fernández - La Ferida, i Alba Sotorra. Música - Ivan Telefunkez i Fermín Muguruza. Producció - Blai Mesa i Marina Vives.Comunicació - Lídia Torres. Disseny i Reds Socials - Odile Caravantes- Improvització Musical - Miquel Àngel Marin (clarinet), Oriol Aymat (violoncel) i Gerard Gil.

Amb el suport de: CONCA, Departament de Cultura de la Generalitat, Cal Massó, Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Centre de Lectura.

Soci tecnològic: Beep-Epson. Co-produit per: Laboratori Visual. PROJECTE TRANSMEDIA: L'exposició forma part d'un projecte transmedia que inclou la producció d'un llargmetratge documental per a cinema que es veurà a festivals d'arreu del món, i un documental interactiu per a Internet.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
19/12/2011 a les 15:27h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.