Presentació del recull de poemes "El món des de l'agut" de Josep Santesmases, editat per Arola Edicions.

Event: 14/1/2012

El dimarts 24 de gener dins el cicle "Veus literàries". A la sala d'actes del Centre de Lectura, a les 19.30 h, presentació del llibre de poemes El món  des de l'Agut.


El món des de l’agut és un conjunt de poemes pensats des del cim de Montagut (Querol, Alt Camp), a partir de l’observació d’un petit món humanitzat desaparegut i de la suggestiva i amplíssima visió envers un extens territori, des dels Pirineus a la mar, des del Montseny als Ports. Una reflexió poètica vers l’intimitat personal amb un determinat fragment de terra, l’abandonament, la solitud, la transformació de les formes de vida, el compromís amb la preservació del paisatge i la llengua, l’observació del Camp i del món des d’una excel·lent miranda, des d’un manifest temor i una clara estima. 


 

 
Josep Santesmases i Ollé,va néixer a Vila-rodona l'any 1951, de professió autodidacta ha publicat llibres d'història, treballs d'investigació i també poesia. Actualment és el president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

 
Ha publicat els següents llibres: El Gaià. 1ª. Part: L’Alt Gaià. Museu de la Vila. Vila-rodona, 1981. El segle XIX a Vila-rodona. Institut d’Estudis Vallencs. Valls, 1984.  Història econòmico-social de les Cooperatives Agrícoles de Nulles (1917-1992). (Conjuntament amb Antoni Gavaldà). Institut d’Estudis Vallencs. Valls, 1993. Els arrendaments municipals del segle XVIII a Vila-rodona. La planificació dels interessos materials i espirituals davant la mort. Testaments de Vila-rodona, segles XVII-XIX. Institut d’Estudis Vallencs. Valls 1995. El Cooperativisme agrari a Vila-rodona (1893-1939). Un exemple d’estructuració econòmica, social i política en la Catalunya vitivinícola. Centre d’Estudis del Gaià. Vila-rodona, 1996. Els Castells del Gaià. (Conjuntament amb Marina Miquel i Dolors Saumell). Cossetània Edicions, Institut d’Estudis Vallencs, Centre d’Estudis del Gaià. Valls. Riu Avall. Recull d’articles (1986-2002). Cossetània edicions. Valls, 2002.Volem viure de la terra! Els pagesos en lluita. 1976-1979. (Editor). Centre d’Estudis del Gaià. Vila-rodona, 2002.Santes Creus i les terres del Gaià. Proses pintades. (il·lustracions de Joan Cunillera).  Arola Editors. Tarragona, 2006.
 
 
 
14/1/2012 a les 10:06h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.