El divendres 17 s'inaugura a la Sala Fortuny una nova exposició d'art contemporani.

Event: 10/2/2012

Cicle d’hivern d’art contemporani
 
A la sala Fortuny del Centre de Lectura
 
El cicle d’hivern contribuirà a repensar l’art contemporani recuperant, com a element central, les col·leccions d’art contemporani que disposa el Centre de Lectura i la ciutat de Reus i que es van nodrir de les exposicions realitzades a la Sala Fortuny durant els anys 80 i 90.
 
Del 17 de febrer al 31 de març de 2012

 
Present continu
 
Diàlegs visuals intergeneracionals a l’art del Camp de Tarragona
 
El camp de Tarragona, i Reus en particular, va conèixer un moment d’especial empenta creativa a les arts visuals al voltant dels anys 80 i 90 del segle passat. La rica activitat de producció i difusió artística d’aleshores ens ha llegat un interessant patrimoni en forma de fons d’art, tant al Centre de Lectura com al Museu d’Art i Història de Reus. Avui, amb una nova generació d’artistes en escena, Present continu vol propiciar un diàleg entre la creativitat artística de dos moments en un mateix indret. Confrontem un grup d’artistes emergents amb el testimoniatge, en forma de fons d’art, del treball de la generació precedent. Hem proposat a vuit artistes joves del nostre entorn geogràfic rellegir, versionar, re-proposar, contestar, replicar una obra del fons d’art a través de mitjans visuals. Les preguntes son obertes: Com miren els artistes emergents l’art del nostre entorn dels anys 80 i 90? Quin vincle estableixen amb la generació precedent? Hi ha continuïtats, ruptures, mestratges, reaccions? Compta l’art del Camp de Tarragona amb constants o referents comuns al llarg del temps? O més aviat els artistes joves senten la tradició recent com un llast i emprenen camins divergents?


Roger Caparò, Clàudia Egea (Iger Angué), Jordi Erola, Enric Llevat, Cinta Mata, Gisela Pau, Núria Rión reinterpreten Carles Amill, Salvador Juanpere, Albert Macaya, Rufino Mesa, Joan Rom i Aureli Ruiz. Comissari de l’exposició: Albert Macaya Ruiz.

10/2/2012 a les 12:47h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.