El dimarts 10 d'abril es presenta el documental "Tres segles, una veu" sobre la figura de Pere Anguera.

Event: 31/3/2012

Pere Anguera. Tres segles, una veu.

 
El Teatre Bartrina acollirà el dimarts 10 d’abril, a les 20 h, la presentació del documental realitzat sobre la figura i obra de Pere Anguera Nolla. Pere Anguera. Tres segles, una veu és un documental que repassa la trajectòria de l’historiador i escriptor reusenc Pere Anguera (1953-2010), impulsor dels estudis d’història local, especialment de la ciutat de Reus i de la comarca del Baix Camp, i reconegut especialista en els orígens del catalanisme polític, estudis que li van donar una important projecció nacional. Una trentena de persones –historiadors, familiars i amics– parlen de les facetes professional, cívica i privada d’Anguera en aquest documental, que s’estructura en cinc àmbits: la forja d’un historiador, l’historiador local, l’historiador del catalanisme polític i del carlisme, el lletraferit i l’adéu amb la història simbòlica.


 
Pere Anguera. Tres segles, una veu és una realització d’Acid Factory amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV, i el patrocini de l’Ajuntament de Reus, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la URV (Congrés Internacional Pere Anguera) i la Fundació Privada Reddis. En la direcció del documental, hi trobem: Natàlia Borbonès, David Fernández, Víctor Rubio i Vicenç Torrent; el guió és de Natàlia Borbonès.
 


La nova Biblioteca Pere Anguera està prevista s'inauguri durant el 2012.
31/3/2012 a les 10:27h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.