Presentació de llibres de Montserrat Corretger i Ramon Sanz els dies 8 i 10 de maig.

Event: 26/4/2012


Escola de Lletres del Centre de Lectura


PINZELLADES LITERÀRIES

A la sala d'actes a les 19.30 h


 

Dimarts 8 de maig, Magí Sunyer presenta Domènec Guansé, crític i novel·lista: entre l'exili i el retorn de Montserrat Corretger, professora de Literatura Catalana del Departament de Filologia Catalana de la URV.

 
Aquest llibre ofereix un retrat de l´activitat literària i periodística i del pensament artístic i polític de Domènec Guansé (1894-1978) des de
l´inici de la seva vida com a professional de les lletres a Barcelona en els anys vint i trenta, passant pels anys d´exili a França (1939) i a Santiago de Xile (1940-63), fins al període novament barceloní dels anys del retorn (1963-1978).

A partir de materials inèdits o a penes reproduïts -epistolaris, assaigs, articles, narracions i novel·les- s´hi analitzen la incidència de l´exili en la vida i l´obra d´aquest escriptor compromès socialment; la seva profunda reflexió sobre l´exili i la literatura que en sorgeix; les preocupacions artístiques i l´obra de creació que escriu a Xile; la voluntat de relligar el món cultural i literari de la diàspora amb el de
l´interior; la curiositat per la desclosa de la literatura dels seixanta i els setanta; la recuperacuó complexa i dificultosa de l´activitat d´escriptor sota el franquisme; la coherència del seu compromís constant envers la llengua i la cultura catalanes i la lluita per demostrar amb la pròpia actitud la independència i la consciència professionals del crític.
 

 
 
Dijous 10 de maig, Xavier Jové presenta Els pressentiments exemplars de Ramon Sanz, V Premi Especial de Poesia Goleta i Bergantí 2010 del Masnou. Ramon Sanz és poeta i escriptor. Va néixer a Madrid el 1972 i ha viscut en diverses ciutats espanyoles, abans d’establir-se a Reus, on combina la docència amb diferents tallers literaris a l’Escola de Lletres del Centre de Lectura de Reus i a l’Escola de Lletres de Tarragona. 

L’any 2002 va obtenir el Premio Esquío de Poesía pel llibre La lluvia en los relojes (2003). El 2008 va guanyar el Premio de Poesía Vicente Presa pel llibre Todo prodigio cansa (2009). Entre altres premis, també es pot fer menció de l’accèssit del Premi Conte de narrativa curta del Puig 2009 en la categoria de llengua catalana, concedit pel seu relat Carta de navegació. 
                                            
26/4/2012 a les 09:59h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.