Proa publica la novel·la d'Isabel Olestí guanyadora del Premi Ciutat de Mallorca

Event: 15/5/2012

La pell de l'aigua, d'Isabel Olesti.

 
Dijous 7 de juny a les 19.30 h a la sala Miquel Ventura de la Biblioteca del Centre de Lectura.

Presentació de Rosa Cabré, professora de Literatura Catalana de la Universitat de Barcelona. A “La pell de l’aigua”, el darrer Premi Ciutat de Mallorca de narrativa, Isabel Oldesti descriu “un conflicte psicològic en una atmosfera asfixiant i claustrofòbica que, des del primer moment, capta l’atenció del lector en un context que recrea vivament la Barcelona dels anys vuitanta”.


L’obra editada per Proa està a les llibreries des  del 10 de maig.

 
Sinopsis:


Una dona insatisfeta trenca amb tot i protagonitza una baixada als inferns de la Rambla barcelonina de principis dels anys 80.

La Barcelona preolímpica dels anys vuitanta, viva, densa i bruta. La visita del Papa sota una pluja persistent. Una dona que ha fugit d'un passat tèrbol i s’instal·la en la Barcelona burgesa i claustrofòbica de la part alta. Un viatge sense retorn Rambla avall, enmig de transvestits savis, sexe encomanadís i homes enigmàtics. Tot plegat amb el teló de fons dels records d’infantesa del riu i de les muntanyes del sud del país.

La pell de l'aigua és una novel·la profundament torbadora que descriu magistralment l'aiguabarreig de realitat i somni en què viu la protagonista i la part baixa d'una Barcelona que ha deixat d'existir, però que perdurarà en aquest llibre. Isabel Olesti s'hi revela com una escriptora de gran talent i amb una veu pròpia.

Isabel Olesti va guanyar el premi Octubre de narrativa l’any 1988 amb “Desfici” i el Josep Pla l’any 1995 amb “Dibuix de dona amb ocells blancs”. Gestora cultural de projectes literaris: Festival de poesia Taca d'oli, Racons de poesia, Una vespre amb..., Contes de nit i La lluna de la Mussara, ha publicat també les novel·les “L'aire groc”, el 1996,“El marit invisible” el 1999, “El festí de Nàpols” el 2002 i “La muntanya dels secrets” el 2005. 
15/5/2012 a les 09:44h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.