Es publica l'obra de teatre de Joan Cavallé sobre Narcís Oller

Event: 15/5/2012

Oller davant d'un boc de cervesa

 

 


Prenent com a referent la personalitat de Narcís Oller, Joan Cavallé ens proposa una reflexió des de l'escena sobre el fet d'escriure, centrat en els conflictes que enfronten la realitat amb la ficció, amb el romanticisme, amb l'idealisme i amb altres subterfugis literaris.

Narcís Oller va ser un novel·lista que bevia directament de la realitat. Les seves novel·les i contes es basen en observacions directes del seu entorn. Però aquest entorn li va provocar no pocs problemes. El més important el va tenir amb Valls, la seva ciutat d'origen, on alguns sectors van trobar-se massa ben retratats. El text que proposem és un acarament de l'autor amb els seus personatges. Com un eco dels personatges sense autor de Pirandello, Narcís Oller es veu assaltat pels seus, cadascun amb la seva reivindicació específica.

El conjunt de l'obra de teatre configura una passejada per tota la producció narrativa d'Oller.Joan Cavallé


Una lectura dramatitza de l'obra de Joan Cavallé sobre Narcís Oller es va representar a CaixaForum Tarragona el mes de novembre de 2011 a càrrec del col·lectiu En Veu Alta. 

15/5/2012 a les 10:13h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.