Textos de Joan Cavallé, Paul Auster i Pere Calders al cicle de tardor En Veu Alta.

Event: 19/7/2012


Textos de Joan Cavallé, Paul Auster i Pere Calders al cicle de tardor En Veu Alta.

Lectura interpretada dels textos Oller davant un boc de cervesa de Joan Cavallé el 23 d'octubre, Diari d'Hivern de Paul Auster el 20 de novembre i Cròniques de la veritat oculta de Pere Calders el 18 de desembre. A la sala d'actes del Centre de Lectura. 


Les sessions comptaran amb la presentació de Joan Cavallé autor de l'obra de teatre sobre Narcís Oller i Albert Nolla, traductor al català dels textos de l'escriptor americà.  
A Oller davant un boc de cerversa Joan Cavallé proposa una reflexió des de l'escena sobre el fet d'escriure, centrat en els conflictes que enfronten la realitat amb la ficció, amb el romanticisme, amb l'idealisme i amb altres subterfugis literaris.

Narcís Oller ha estat un dels principals novel·listes catalans. Les seves novel·les i contes es basen en observacions directes del seu entorn. Però aquest entorn li va provocar no pocs problemes. El més important el va tenir amb Valls, la seva ciutat d'origen, on alguns sectors van trobar-se massa ben retratats. El text que proposem és un acarament de l'autor amb els seus personatges. Com un eco dels personatges sense autor de Pirandello, Narcís Oller es veu assaltat pels seus, cadascun amb la seva reivindicació específica.
 


 
Amb la prosa enlluernadora i fluctuant que caracteritza l’autor, Diari d’hivern constitueix un magnífic itinerari de vida, un diari personal i íntim motivat per l’edat i el temps que passa, que només en part desmenteix allò de “totes les famílies felices s’assemblen. Les dissortades, cada una ho és a la seva manera.”
 
 

Cròniques de la veritat oculta és un recull de contes de Pere Calders. L'any 1954 guanyà el premi Victor Català tot i que no es va publicar fins el 1955. Està dividit en tres parts: La imprevista certes, Ver, però inexplicable i L'escenari desconcertant.

Es tracta del tercer llibre de narracions de l'autor i, possiblement, sigui una de les seves obres més conegudes. Suposa un moment clau en la narrativa de Calders: la seva descoberta per al públic de la postguerra

19/7/2012 a les 09:13h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.