Presentació de "Al cor de la muntanya" de Josep Cornudella

Event: 14/11/2012EDICIONS DEL CENTRE DE LECTURA
 
 
Dimarts 13 de novembre, a les 19.30, a la sala d’actes
 
Presentació del número 121 de les Edicions del Centre: Al cor de la muntanya de Josep Cornudella i Cabré (Vilaplana, 1900 – Mèxic, 1999).
 
 


Fina Masdéu, Tomàs Bigorra, Xavier Filella, Joan Navais.
Edició facsímil que inclou tres textos introductoris i explicatius de la novel·la i de l’autor a càrrec de Pere Anguera, Joan Navais i Fina Masdéu.


 
Al cor de la muntanya es publicà l’any 1937 per la Llibreria Nacional i Estrangera de Reus. Sembla que va gaudir d’un èxit considerable, per caure amb el temps (com en tants altres casos) en l’oblit de propis i estranys. La reivindicació d’aquests autors i de les seves obres més significatives ha estat sempre en la voluntat dels responsables de les Edicions del Centre de Lectura, que han maldat per superar la desmemòria tot rescatant pel present aquesta partió del patrimoni cultural més nostre.

 
Segons Pere Anguera, les novel·les de Cornudella «són una mena d’aiguaforts abruptes, de passions encrespades, sobre la vida a pagès, en un món rural gens idíl·lic, en un moment cronològic indeterminat, però que es pot situar entre la segona i la tercera dècada del segle xx». En el pròleg de l’edició primera, Salvador Torrell –El Guaita– traça un perfil idiosincràtic que ens acosta a Cornudella, l’home que estima la terra, que «en mig del dolor que sent pel que veu, té humor de llençar un llibre. Això és admirable, i és més admirable encara que posi a contribució de la guerra el benefici que el mateix pugui donar-li».
 
Portada: Salvador Juanpere. Edita el Centre de Lectura i Arola Editors.
 
Amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Vilaplana.
31/10/2012 a les 14:46h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.