Presentació de llibre "El Renaixement, alba de la modernitat" de Salvador de Brocà.

Event: 5/2/2013

Dimarts 12 de febrer, a les 19.30 h, a la sala d’actes.
 
Presentació, a càrrec de Joaquim Mallafrè (traductor, professor, lingüista), del llibre El Renaixement, alba de la modernitat de Salvador de Brocà, professor emèrit de filosofia de la URV. Publicat per l'editorial Obrador Edèndum.


 
 
El llibre s’estructura en sis capítols: el context històric, el món religiós, la realitat i la idealitat política, l’humanisme i l’art, l'aparició de la ciència moderna i l’apropament a la filosofia del renaixement. L’humanisme, gestat pels medievals, trobà dos gran mitjans d’expressió: el pensament filosòfic i científic i les obres d’art. A Itàlia, la intel·lectualitat s’inclinà cap a un cert paganisme, mentre que a Alemanya, més ombrívolament moral, la intel·lectualitat es rebel·là contra la jerarquia romana adherint-se a la Reforma. En tot cas, el tarannà humanista, bo i fomentant l’interès pel saber dels antics, envigorí la llibertat de pensament i esdevingué l’alba de la modernitat.
 
5/2/2013 a les 09:40h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.