Presentació de «Quatre dècades d'història cultural: Els Marges i L'Avenç» amb motiu del quarantè aniversari d'Els Marges i el número 400 de L'Avenç.

Event: 3/4/2014


Primavera de Lletres al Centre de Lectura

Cicle literari coordinat per la Secció de Llengua i Literatura i l’Escola de Lletres del Centre

Sala d’actes del Centre de Lectura, 19.30 h
Josep MurgadesDivendres 11 d’abril, presentació a càrrec de Josep Murgades de «Quatre dècades d'història cultural: Els Marges i L'Avenç» amb motiu del quarantè aniversari d'Els Marges i el número 400 de L'Avenç. Amb la participació de responsables de Els Marges i l'Avenç.
Presentació de dos llibres amb textos de Jordi Castellanos editats conjuntament per totes dues revistes.
Jordi Castellanos


Jordi Castellanos i Vila (Tagamanent 1946, Barcelona 2012)  fou un reconegut investigador de la literatura catalana. A partir de la seva tesi Raimon Casellas i el Modernisme (1983) va esdevenir un dels principals especialistes en la literatura modernista, i també es va endinsar en l'estudi del Noucentisme. Va ser  el principal estudiós de l'obra Els sots feréstecs, de Raimon Casellas, ambientada a l'entorn de Montmany, prop d'on ell va néixer. Les seves contribucions a la història literària són decisives. 

Ha estat un dels fundadors i redactor de la revista Els Marges el 1974, de la qual fou codirector des del 1990 i un dels redactors del manifest Una nació sense estat un poble sense llengua? (1979). Ha estat director literari (Antologia catalana, Edicions 62) i redactor de la revista d'història Recerques
 (1979-1987). Va crear i dirigir el fons TRACES. 
Activitat inclosa dins la programació del Campus Extens Antena del Coneixement de la URV. 
3/4/2014 a les 19:31h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.