La companyia de dansa de Pina Bausch torna al Gran Teatre del Liceu

Event: del 04/09/2010 al 07/09/2010

Al Gran Teatre del Liceu, del 4 al 7 de setembre 2010.

Òpera i dansa: Ifigènia a Tàuride
Tanztheater Wuppertal Pina Bausch
Òpera en quatre actes. Llibret de François Guillard.Música de Christoph Willibald Gluck. Estrenada el 18 de maig de 1779 a l'Académie de Musique de París i en una nova versió en alemany el 23 d'octubre de 1781 al Burgtheater de Viena.Aquesta segona versió d'Iphigenie auf Tauris, que es presenta ara a Espanya per primera vegada, marcà la fi de l'època parisenca del compositor (1773-1779), en què es produí la famosa controvèrsia entre òpera italiana (Piccini) i francesa o reformada (Gluck). Es considera una de les òperes més perfectes i brillants de Gluck, que aconsegueix una extraordinària intensitat expressiva amb la fusió perfecta dels elements musicals i dramàtics.

La producció que presenta el Liceu ha estat realitzada per la gran coreògrafa Pina Bausch, qui en va estrenar una primera versió a Wuppertal l’any 1974.Direcció musical: Jan Michael Horstmann
Direcció d'escena i coreografia: Pina Bausch
Escenografia i vestuari: Pina Bausch i Jürgen Dreier
Producció: Tanztheater Wuppertal

Intèrprets:

Elisabete Matos, Nikolai Andrei Schukoff, Christopher Maltmann, Gerd Grochowski i Cécile van de Sant. (4 i 6 de setembre de 2010) Danielle Halbwachs, Norbert Ernst, Markus Eiche, Gerd Grochowski i Cécile van de Sant (5 i 7 de setembre de 2010)

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

Cor de Cambra del Palau de la Música CatalanaPina Bausch

Va néixer el 1940 en plena Segona Guerra Mundial a Solingen, ciutat situada al cor industrial d'Alemanya. Pina Bausch va començar de nena a conèixer el món de la dansa i la música. Acabada la guerra, als 19 anys vola a Nova York, balla al Metropolitan i al New York City Opera, i rep la influència de Martha Graham. Torna a Alemanya reclamada per Kurt Jooss el 1961. Fa el ballet inaugural en la seva carrera: "Fragment a Essen". Després crea una coreografia per a l'òpera de Wuppertal, que serà el seu destí definitiu del seu treball fins a 2009. Les seves versions de Gluck i la coreografia "Cafè Müller", 1978, van cridar l'atenció a Europa. Els seus espectacles s'han representat per tot el món

Ha estat una de les figures més destacades de la dansa alemanya i de la dansa internacional. Va rebre el premi Goethe el 2008. Va morir sobtadament de càncer, als 68 anys, el 30 de juny de 2009.La companyia de Pina Bausch va presentar l’any 2008 al Gran Teatre del Liceu “Cafè Müller “ i “La consagració de la primavera”, havent actuat també al Mercat de les Flors el 1985 i el 2009.


Es pot veure un video de la coreografia "Cafè Müller" (fragment inicial) a:

http://www.youtube.com/v/6dNhE9XkhAA
 
16/8/2010 a les 09:53h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.