Nova temporada de ràdio lectures En Veu Alta a partir del diumenge 10 d’octubre, a 2/4 d’11 del matí. A Punt 6 Ràdio, 99.8 fm.

Event: 10/10/2010

Emissió de ràdio lectures.


Lectures En Veu Alta, textos proposats per la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus

A càrrec del Col·lectiu En Veu Alta.

Els diumenges a 2/4 11 del matí, al 99.8 de la fm, Punt 6 Ràdio
(clicar imatge per accedir a la web)
Programació del quart trimestre de 2010:

Diumenge 10 d’octubre:  John Steinbeck, fragments del recull de contes
“El poni roig” amb traducció de Joaquim Mallafrè. 
Amb les veus de Joaquim Mallafrè i Dolors Juanpere.

"El poni roig", recull de contes, 1933: Són quatre magnífiques narracions protagonitzades per un nen que viu en un modest ranxo de les muntanyes de Califòrnia: “El regal”, “La promesa”, “Les grans muntanyes” i “El guia del poble”.

Lectura de fragments dels contes "La promesa" i "El guia del poble":

A “La promesa” el pare de Jody li promet un poltre. Jody porta la seva egua Nellie al fabulós cavall Sundog, “el dimoni negre”, per tal que la munti i neixi el poltre promès. 

El conte, “El guia del poble” té com a protagonista un ancià: l’avi de Jody, un orgullós vell guia d’una de les grans caravanes que van conquistar l’oest als indis. Ara, però, les seves històries cansen als adults. 


John Steinbeck, va ésser un escriptor nord-americà nascut a Califòrnia l’any 1902 i mort a Nova York l’any 1968.  Premi Nobel de Literatura l'any 1962 va escriure novel·les com "Tortilla Flat" (1935),  "D'homes i ratolins" (1936), "Els raïms de la ira" (1939), "A l'est de l'Edèn" (1952), i "La perla" (1947), la majoria d'elles portades al cinema.
Properes ràdio lectures:

Diumenge 24 d’octubre: Joan Maragall, poesia
Diumenge 7 de novembre:  Joan Maragall, prosa
Diumenge 21 de novembre: Màrius Torres, poemes
Diumenge 28 de novembre: Mercè Rodoreda, contes (1)
Diumenge 5 de desembre: Mercè Rodoreda, contes (2)
Diumenge 19 de desembre: Salvador Espriu, prosa
Diumenge 2 de gener 2011: Salvador Espriu, poesiaAmb les veus de Montserrat Auqué, Dolors Esquerda, Dolors Juanpere i Jordi Francesch. Direcció de Dolors Juanpere.

(Xavier Pié, saxo soprano, col·labora musicalment en la lectura de “Vistes al Mar”, una adaptació de les músiques de Toldrà inspirades en els poemes de Joan Maragall)

 Producció: Xavier Filella. Realització: Josep Cartanyà (Punt 6 Ràdio).
 
6/10/2010 a les 11:28h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.