El nou cicle de lectures En Veu Alta 2010-2011 comença el dimarts 19 d'octubre

Event: 19/10/2010

Cicle de lectures interpretades EN VEU ALTA 2010-2011

Coincidint amb l'Any Maragall, el col·lectiu En Veu Alta, de la Biblioteca Centre de Lectura presentarà dues sessions dedicades a la lectura de textos de Joan Maragall:

El dimarts 19 d'octubre, a les 20 hores, a la Sala d’actes del Centre Joan Maragall, poesia amb els poemes: "L'oda infinita", "Excelsior", "Solellada",  fragments de "Nausica", "Haidé" i "El comte Arnau", i "Vistes al Mar", amb l'adaptació musical de Xavier Pié (saxo soprano) dels tres moviments que va comprondre Eduard Toldrà sobre els poemes de Maragall: Allegro amb brio ("La ginesta"), Lent ("Alla a les llunyanies de la mar") i Molto vivace ( "La mar estava alegre").

El dijous 21 octubre, a les 20 hores, a la Biblioteca Central Xavier Amorós: Joan Maragall, prosa i Vistes al mar". Amb la lectura de l'article "Ville d'eaux", de fragments de l'Elogi del Teatre i l'Elogi de la Poesia i acabant amb la interpretació dels poemes de "Vistes al Mar". Les sessions seran presentades per Montserrat Corretger (professora de literatura contemporània de la URV) i comptaran amb la col·laboració del músic Xavier Pié (saxo soprano).

Dimarts, 16 de novembre 2010, a les 8 del vespre, a la Sala d'actes del Centre: Margalida Tomàs presenta "Màrius Torres, poeta" amb motiu del centenari del seu naixement. Margalida Tomàs és professora de Literatura Catalana. 

Dimarts 14 de desembre 2010, a les 8 del vespre, a la Sala d'actes del Centre, Joan Ramon Veny-Mesquida presenta: "Salvador Espriu, prosa i poesia", vint-i-cinc anys després de la seva mort. Joan Ramon Veny-Mesquida és doctor és professor de la Universitat de Lleida.

Dimarts 18 de gener 2011, a les 8 del vespre,  a la Biblioteca del Centre,  Rosa Pagès presenta la seva novel·la: "Àngels de pedra", premi literari de la Villa d’Ascó 2009. Rosa Pagès és escriptora de novel·les i relats i filòloga.

Dimarts, 15 de febrer 2011, a les 8 del vespre,  Magí Sunyer presenta la seva novel·la: "Jim", premi Roc Boronat 2010. Magí Sunyer, és escriptor, poeta, editor, professor de Filologia Catalana de la URV.

Dimarts, 15 de març de 2011, a les 8 del vespre, Joaquim Mallafrè presenta: "Dublinesos", lectura de dos dels contes de James Joyce (“Eveline”, "Una mare"). Joaquim Mallafrè és traductor, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, professor de la URV.

Dimarts 12 d’abril de 2011, a les 8 del vespre, Natàlia Borbonés presenta: "Pere Anguera. Lectura d’articles d’opinió" amb motiu del Congrés Internacional Pere Anguera. Natàlia Borbonés, és periodista, llicenciada en Ciències de la Comunicació.
10/10/2010 a les 13:37h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.