A partir del 22 de desembre l'exposició SALVAT-PAPASSEIT poetavantguardistacatalà.

Event: 22/12/2010

SALVAT-PAPASSEIT
poetavantguardistacatalà

 


 

Exposició
23 desembre, 2010 - 3 abril, 2011

 
 
Inauguració el dimecres 22 de desembre, a les 7 de la tarda, al CLAUSTRE-Arts Santa Monica:
 
L’exposició planteja un recorregut cronològic que permet reconstruir de manera visual el procés que conforma la biografia vital, intel·lectual i estètica del poeta català Joan Salvat-Papasseit (1894-1924), assenyalant la seva aportació al caràcter ideològic de la primera avantguarda —literària i plàstica— a Catalunya.
 
L’exposició es vertebra en tres espais bàsics, a partir de la metàfora de les arquitectures simbòliques que representen l’evolució del poeta: L’ATENEU, lloc de formació i de col·lectivitat política que representa el temps del despertar de la consciència social i de la primera literatura periodística de Salvat; LA GALERIA, un àmbit de relació amb el món de l’art i els artistes a través de les Galeries Laietanes on treballa Salvat, espai de recepció de l’avantguarda europea; EL SANATORI, darrera arquitectura del poeta relacionada amb el temps de convalescència i reclusió física i estètica.
 
Cinc artistes contemporanis participen d’aquest recorregut  realitzant una lectura personal sobre l’obra, el pensament ideològic i les relacions culturals del poeta: Francesc Abad, Isabel Banal-Jordi Canudas, Domènec i Eloi Puig han realitzat un projecte específic per l’exposició posant de relleu la vigència i la creativitat del poeta i la seva escriptura ètica.
 
Comissariat: Pilar Bonet i Maia Creus
 
Organitza: Arts Santa Mònica - Institució de les Lletres Catalanes
 
Col·labora: Edicions 62
 


Felicitació de Nadal  Arts Santa Monica amb el artistes del 2010.

  

http://www.artssantamonica.cat/EXP/EXPOSICIONS/tabid/128/language/ca-ES/Default.aspx#exposicio30

 
 

 
21/12/2010 a les 15:17h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.