Alfred Bosch, Màrius Serra, Isabel-Clara Simó i Margarida Aritzeta a l'acte literari de les Decennals de Valls

Event: 03/02/2011

El dia 3 de febrer, a les 7 de la tarda, al Teatre Principal de Valls tindrà lloc l'Acte Literari de les Festes Decennals de Valls 2011.

L'acte comptarà amb la lectura de poemes de Gabriel Guasch, del libre "Escric un cercle". Amb les veus de Dolors Esquerda i Montserrat Auqué, del Col·lectiu En Veu Alta.


 

Escric un cercle pel contorn dels peus
i delimito allò que no em pertany.
Ja m'hi tenc dret amb poca cosa.
No he vingut a ocupar
només a viure.
Sols necessito
unes sabates del quaranta-dos.
Que quan toco de peus a terra
se'm glacen les sangs. 

Durant l'acte intervindran els escriptors participants en la Trobada d'Escriptors de les Decennals:  Alfred Bosch, Màrius Serra, Isabel-Clara Simó i Margarida Aritzeta, els quals donaran la seva particular visió sobre les festes vallenques.
 

Margarida Aritzeta
 


Isabel Clara Simó


 

Màrius Serra
 

L'acte, amb guió de Joan Cavallé, clourà amb el lliurament del premi de poesia "Decàlia 2011" convocat amb motiu de les Festes Decenals de la Mare de Déu de la Candela i dotat amb 3.000 euros.

L'acte literari serà presentat per Xavier Graset i comptarà amb la participació de l'actor Jordi Francesch i els músics Xavier Pié (saxo soprano) i Ignasi Gonzàlez (contrabaix).

 
 


Alfred Bosch


 

Des de les festes de l'any 1881 i, de manera ininterrompuda, les Decennals han destacat per incorporar en el seu programa actes i concursos literaris que han merescut el reconeixement i la participació de grans personalitats de les lletres catalanes. Així, en les diferents edicions s'ha distingit a escriptors i poetes com Josep M. de Sagarra, Marià Manent, Josep M. López Picó, Xavier Amorós Corbella o Vicenç Villatoro, entre molts altres. A la vegada, en aquests 130 anys de certàmens literaris han estat membres dels diferents jurats personalitats tan destacades de la literatura com Narcís Oller, Pompeu Fabra, Joan Maragall, Baltasar Porcel, Pere Gimferrer, Carles Cardó, Josep M. Casas Homs o Jaume Vidal Alcover, entre molts d'altres. En l'edició d'enguany el jurat el formen Alex Susanna, Olga Xirinachs, Gabriel Guasch, Lluïsa Julià i Vinyet Panyella.

26/1/2011 a les 12:38h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.