El dimarts 15 de febrer lectura de "Jim", de Magí Sunyer, al Cicle de Lectures En Veu Alta 2010-2011.

Event: 15/02/2011


 
Jim Hawkins, el protagonista de L’Illa del Tresor de Stevenson, continua el camí d’aprenentatge vital.

 

Lectura de la novel·la "Jim" de Magí Sunyer:

fragments del

Capítol I: L'aprenentatge
Capítol IV: Baixos fons
Capítol V: La mar


 

Amb les veus de Dolors Esquerda, Montserrat Auqué i Dolors Juanpere.

Presentació de Magí Sunyer.

 

  

Acomplerta l’aventura adolescent que narra L’Illa del Tresor, de R.L. Stevenson, a Jim Hawkins li arriba l’hora d’afrontar la vida d’adulta. Esdevingut ric i famós, el jove Jim abandona la protecció dels seus tutors i, temptant la sort, malgasta els diners del tresor en una vida turbulenta i dissoluta. Ens ho explica ell mateix en aquest Jim -novel·la d’aventures i alhora de formació-, que aborda la complexitat de les relacions humanes i el perill d’un èxit precoç.
Qui sap si a l’illa encara hi queda per desenterrar part del tresor. Que Jim sigui capaç o no d’aprofitar aquesta segona oportunitat només depèn del rumb que ell mateix imprimeixi a la seva vida.«La història de Jim Hawkins comença tot just quan acaba L'illa del tresor», diu Magí Sunyer, que després de fer una segona lectura de la popular novel·la de Stevenson va imaginar el conegut grumet d'aquest relat amb moltes potencialitats desaprofitades.
 
El llibre recrea en part l'ambient de les novel·les angleses, «però no és cap novel·la de mar, sinó més aviat de terra i de ports». I el protagonista és, després de tot, un noi amb sort, però a l'autor no li agrada expressar-ho d'aquesta manera i s'hi refereix com «un jove ric i famós que pren decisions i s'embolica en situacions tèrboles i s'equivoca molt, però que al final en surt benparat». Malgrat que Jim Hawkins és un personatge jove, l'autor alerta: «No es tracta de cap novel·la juvenil perquè l'ensenyament que se'n pot treure, d'aquesta lectura, va més enllà de l'edat.»


 


Magí Sunyer

 

 
"Jim" va ser guardonada en el concurs literari Roc Boronat 2009 que patrocina l'ONCE, però Magí Sunyer assegura que la va escriure sense pensar en cap concurs literari. Després de quatre anys al calaix, l'obra ha estat premiada i, a més, publicada. «Jim és una novel·la amb sort. Feia anys que l'havia escrit i vaig trobar un concurs a mida per a un relat d'un centenar de pàgines, amb un premi important i amb un context exemplar del que haurien de ser tots els certàmens literaris», argumenta l'escriptor en una referència clara a «alguns premis de més prestigi que formen part d'operacions comercials de les editorials».

13/2/2011 a les 10:37h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.