Dijous 24 de febrer, 8 vespre. Sessió del Club de Lectura de Novel·la negra al Centre de Lectura:

Event: 24/02/2011

Dijous 24 de febrer, 8 vespre.

Sessió del Club de Lectura de Novel·la negra al Centre de Lectura:

Maigret i el vagabund, de Georges Simenon. 

Uns mariners han tret del Sena el cos d'un vagabund, en plena nit. S'hi estava ofegant. Quan el cos és fora, la policia comprova que algú el va ferir al cap abans de llançar-lo a l'aigua. Intent d'assassinat. Però, qui és l'agressor? I qui és la víctima? Perquè el vagabund no ha mort, però es troba en coma? El comissari Maigret, de la Policia Judicial de París, haurà d'aclarir el cas gairebé a partir de zero. Maigret és un policia peculiar que no porta pistola, que no condueix i que fuma amb pipa, un home perspicaç i ple d'humanitat per a qui totes les víctimes són iguals, fins i tot aquest vagabund que ningú no coneix i a qui no aconsegueix fer parlar.
 


 

Georges Simenon va néixer a Lieja l'any 1903 i va morir a Lausanne el 1989.


 


Després de la mort de son pare, al 1922, va fugir Lieja i instal·lar-se a París amb Régine Renchon. En Paris Simenon va dur una vida d'artista. Va descobrir aquella gran capital i aprendre a estimar-la pels seus deliris, els seus desordres i les seves delícies. Va freqüentar els seus cafès, els seus comerciants de carbó, les seves pensions, els seus hotels lamentables, les seves fàbriques de cervesa i els seus restaurantets.

Va començar a escriure sota diferents pseudònims i la seva creativitat li va assegurar un èxit financer immediat. Al 1928, va fer un llarg viatge en gavarra que aprofitarà per als seus reportatges. D'aquesta manera va iniciar-se el mar i la navegació, que serà una constant al llarg de tota la seva vida. Al 1929, Simenon va emprendre un viatge pels canals de França i va fer construir un vaixell l'"Ostrogoth" en el qual viurà fins a 1931. Al 1930, en una sèrie de novel·les curtes escrites per a "Détective" per encàrrec de Joseph Kessel, va estrenar el personatge del comissari Maigret.

Al 1932, Simenon va fer uns viatges que van inspirar reportatges sobre Àfrica, Europa oriental, l'Unió Soviètica i Turquia. Després d'una llarga travessia pel Mediterrani, va embarcar-se en un viatge al voltant del món entre 1934 i 1935. En les seves escales va redactar reportatges, entrevistar-se amb nombrosos personatges i prendre moltes fotografies. A l'obra de Simenon, trenta quatre novel·les i novel·les curtes se situen o evoquen la ciutat de La Rochelle.

22/2/2011 a les 00:13h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.