La col·lecció "El cercle de Viena" presenta la nova traducció de "El poni roig" de John Steinbeck.

Event: 4/3/2011

El poni roig

Una petita gran obra del Premi Nobel nord-americà John Steinbeck

 
 


 

 

Jody és un nen de deu anys que viu en un ranxo a la vall de Salinas, a Califòrnia. Apassionat dels cavalls, la vida li canvia quan el seu pare, un granger rígid i força esquerp, decideix regalar-li un petit poltre, el poni roig que dóna títol al recull. Aquest meravellós regal desencadenarà una sèrie d’esdeveniments que li faran descobrir que en tota felicitat hi ha la llavor del dolor, i provocaran un canvi dràstic en la seva concepció del món dels adults, que al capdavall es revelaran davant dels seus ulls tan vulnerables i insegurs com ell mateix.

Els quatre relats que integren El poni roig ens acosten d’una manera magistral a l’univers en plena transformació d’un infant a les portes de l’adolescència que es debat entre la necessitat de tendresa i l’impuls de rebel·lió. Hereu dels principis del realisme literari, John Steinbeck hi retrata les emocions del jove protagonista amb un subtil intimisme i obre nous camins per a la literatura nordamericana.
 

 
 John Steinbeck

Guanyador del Premi Nobel l’any 1962, és un autor molt conegut per les seves novel·les sobre la Depressió americana, així com per les adaptacions de les seves obres al cinema, entre les quals destaca. El raïm de la ira, dirigida per John Ford i protagonitzada per Henry Fonda.
 

 Fragment del conte "La promesa" amb la veu de Joaquim Mallafrè.

El poni roig (1937) havia estat publicada en català fa més de vint anys i actualment era del tot introbable, tot i que es tracta d’un petit gran clàssic del segle XX.

La nova traducció que presenta El Cercle de Viena és obra de Joaquim Mallafrè, al qual es deuen algunes de les traduccions més prestigioses en la nostra llengua, com ara l’Ulisses, de James Joyce.
A l'apartat de Cicles de lectures es poden escoltar uns fragments de l'obra, traduïda per Joaquim Mallafrè,  i amb les veus d'ell mateix i de Dolors Juanpere.

4/3/2011 a les 14:51h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.