El dijous 10 de març s'inaugura l'exposició "Berufung" a la Galeria Alejandro Sales de Barcelona.

Event: 10/03/2011

La exposició que Salvador Juanpere (Vilaplana, Tarragona, 1953) presenta a la Galería Alejandro Sales, és una selecció de escultures, instal·lacions i dibuixos que giren al voltant la idea del treball i la reflexió sobre la escultura, els seus processos i referents.
 
 
El títol, Berufung (vocació), fa referència a la doble condició de l’activitat artística que ha guiat el seu treball en els últims anys: el valor i l’exigència de l’art, entès com una activitat física, sensual, i la perseverança en una feina que utilitza la poètica per tal de conceptualitzar un sistema de pensament complex.
 
 A l’exposició, s’hi poden veure creacions que evoquen des de les eines del taller del propi escultor, fins a detalls irònics dels seus referents conceptuals o artístics.
 
Juanpere pren com a referència autors com Max Weber o Richard Sennett que evoquen la pràctica artística com un camí narratiu: “una gradual acumulació de coneixement i habilitats a partir la convicció, cada vegada més forta, d’estar predestinats a fer precisament allò que es fa”.
 
A Berufung, las obres, esculpides en fusta, marbre, bronze, alabastre, oro, plata, silicona i utilitzant el dibuix o la fotografia, si poden veure alguns dels seus autores recurrents; pensadors, artistes o poetes: Leopardi, Beuys, Oteiza, Brancusi, Bernini, Steiner...
 


Trobem també cites explícites a la pròpia disciplina de la escultura, a l’esforç i a la voluntat de transformació de la matèria, a las paraules, al llenguatge, a les eines especifiques de la seva professió, als seus materials, al seu univers poètic, a la Constel·lació de l’Escultor (en el Hemisferi sur), al buscador Google, o al caragol, aquell animal polisèmic que Juanpere utilitza com a recordatori dels jocs infantils o com a metàfora de les carregues humanes, tant de l’art, com de la vida.
 
Pâgina web de Salvador Juanpere:
 

http://www.juanpere.com/

6/3/2011 a les 15:25h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.