Diumenge 20 de març, a 2/4 d'11 del matí, ràdio lectura En Veu Alta d'un conte de James Joyce.

Event: 20/03/2011

DUBLINESOS de JAMES JOYCE.   Traducció de Joaquim Mallafrè
 
 

Ràdio lectura En Veu Alta, A Punt 6 Ràdio, 99.8 fm., diumenge 20 març 2/4 11 matí.Una mare, del recull de contes Dublinesos.
 

 

 Amb les veus de Montserrat Auqué, Dolors Esquerda i Dolors Juanpere. Direcció: Dolors Juanpere.

 
 
A Dublinesos, narració escrita quan només tenia vint-i-cinc anys, Joyce ens ofereix, a través de quinze relats d'una extraordinària economia tècnica i d’una sorprenent habilitat, els retrats d’una sèrie de personatges de la vida de Dublín, ciutat que no deixarà de ser present a les seves obres posteriors. Els quinze relats completen en la seva extensió el cicle vital de l’home (infància, adolescència, maduresa, mort).


Dublin
 
 
El conte Una mare descriu Mrs. Kearney i les peripècies que es produeixen quan Mr. Holohan li proposa que la seva filla faci l’acompanyament musical de la sèrie de quatre concerts que la seva “Societat” dublinesa ha de donar a la Sala de Concerts Antient.  

L'antiga sala de concerts Antient de Dublin, ara convertida en Acadèmia.
 

James Joyce va néixer a Rathgar, una barriada del sud de Dublín, el 2 de febrer de 1882. Seria el primer dels deu fills -sis germans i quatre germanes- que van tenir Mary Jane i John Joyce. James va heretar dels pares la sensibilitat musical i l’oïda, afinada per l’expressivitat oral dels múltiples entorns que va viure.
 
El 1907 aparegueren els poemes de Chamber music. Vingué després el recull deDublinesos (1914), les novel·les Retrat de l'artista adolescent (1916) i Ulisses (1922, a París; la primera edició novayorkesa no seria permesa fins el 1934 i a Anglaterra fins el 1936), l’obra teatral Exiliats (1918), els poemes de Pomes pennyeach i, després d'una redacció que durà 16 anys, Finnegans Wake (1939).

 
 
16/3/2011 a les 12:54h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.