Novetats editorials: Cossetània Edicions publica una nova obra d'Andreu Gabriel Tomàs i també noves receptes de l'Àvia Remei. Arola Editors edita un nou llibre d'Aleix Cort.

Event: 20/3/2011

Cossetània Edicions publica la nova narració d'Andreu Gabriel i Tomàs: el recull de relats El poble dels homes tristos, i el llibre de receptes Les millors postres de l'Àvia Remei,  amb fotografies de Josep Borrell Garciapons.

Arola Editors publica el nou llibre d'Aleix Cort:  El nen que volia tenir les mans transparents.


Andreu Gabriel i Tomàs

 
El poble dels homes tristos és un recull de relats sobre persones que actuen sense fer res, que ploren sense tenir cap motiu per plorar, que caminen sense arribar enlloc. Més enllà d’això, no hi ha gaire res més. Tan sols migdiades que deixen la boca pastosa, nits berlineses, padrines i nétes i balancins, sopars d’antics esportistes, trajectes interromputs, desgràcies indiferents, suïcidis frustrats, fills que no vindran, casetes al camp, creixements invertits, pobles de fracassats feliços, papallones a la panxa, biografies des del bany i finals previsibles.
 
 Andreu Gabriel (Barcelona, 1981) és llicenciat en Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Ha col·laborat en diversos projectes editorials impulsats per institucions culturals (Fundació Antoni Tàpies, Museu d’Història de Barcelona, Institut d’Estudis Catalans i l’editorial Avenç) i ha publicat articles a revistes com Serra d’Or o Formats. També ha tingut cura de les edicions de Focs follets, de Marià Aguiló i de Contes d’un filòsof i Contes de glòria i d’infern, de Diego Ruiz. Publicat a la Col·lecció: La Gent del Llamp (Vària), amb el número 66.    
Les millors postres de l’Àvia Remei: 100 receptes de Remei Ribas. Fotografies de Josep Borrell Garciapons. Col·lecció: El Rebost, 3En aquest llibre hi trobareu les receptes d’un centenar de postres representatives de la cuina catalana que, com ens diu l’Àvia Remei, «són econòmiques i amb quatre coses de casa les pots fer». D’una banda, inclou receptes tradicionals com les torradetes de Santa Teresa, el pastís de Sant Jordi, la crema de Sant Josep, la mona de Pasqua… I, d’altra banda, n’afegeix d’originals com les broquetes de fruita,  les creps, el púding anglès i el plum-cake, entre d’altres.
Totes les receptes s’expliquen pas a pas, de forma planera i comprensible, per tal que fins i tot els cuiners inexperts aconsegueixin tenir èxit tant amb les postres més senzilles i de diari, com amb aquelles amb què volem quedar bé amb els familiars, amics o convidats.

El llibre s'il·lustra amb 55 magnífiques fotografies de Josep Borrell Garciapons. 


Aleix Cort

El dimarts 12 d’abril es presentarà a les 20h, a lSala d’Actes del Centre Cultural de Cambrils, a  càrrec de la fotògrafa de Cori Pedrola, el llibre El nen que volia tenir les mans transparents, d’Aleix Cort. Una publicació d'Arola Editors.
 
Un homenatge tendre i cruel a l’infantesa dels nens sense infantesa que parteix de dos fets d’actualitat: el funcionament de diverses xarxes de tràfic de persones i el negoci de les adopcions il·legals, amb el convenciment que un altre futur és possible i que els somnis poden esdevenir realitat mitjançant el procés d’imaginar-los, però que ningú no pot desempallegar-se del passat ni tan sols l’escapista més precoç. 
20/3/2011 a les 11:03h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.