Andrea Camilleri (L'òpera de Vigata)

Punt 6 Ràdio i el Centre de Lectura de Reus presenten 
 
 
EN VEU ALTA
 
lectura de textos proposats per la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus:
 
 
Lectura de textos d’Andrea Camilleri.

 

De la sessió En Veu Alta “Andrea Camilleri vist per Mercè Costafreda”.
 
Amb les veus de Dolors Esquerda, Montserrat Auqué i Dolors Juanpere. 
 
Andrea Camilleri(Porto Empedocle, Sicilia, 1925) va ser guionista, dramaturg i poeta abans d'assolir l'èxit internacional amb les aventures del Comissari Montalbano,
el personatge que va batejar en homenatge al seu admirat Manuel Vázquez Montalbán.
 
 
De 1977 a 1997 fou catedràtic de direcció cinematogràfica a l'Acadèmia d'Arts Dramàtiques. Fou també un actiu membre del Partit Comunista Italià. Publicà la primera novel·la el 1978 (Il corso delle cose). El 1994 publicà La forma dell'acqua, primera de les novel·les policíaques protagonitzada per l'inspector Salvo Montalbano que situa a la ciutat sicialiana imaginària de Vigàta. Seguiren, amb el mateix protagonista, Il cane di terracotta (1996),  Il ladro di merendine (1996), La voce del violino(1997), La gita a Tindari (2000), L’odore della notte (2001), Il giro di boa (2003), La pazienza del ragno (2004), La Luna di Carta (2005), La Vampa d'Agosto (2006), Le Ali della Sfinge (2006), La pista di Sabbia (2007), i Il campo del vasaio (2008), en les quals a través de la trama detectivesca fa un retrat de la societat siciliana especialment crític envers els vincles del poder amb el crim organitzat.


En Veu Alta presenta un video clip de l'espectacle "Il birraio de Preston" del Teatro Stabile de Catania, representat al Piccolo Teatro de Milano la tardor de 2009, dramatitzat a partir els textos camillerians de l'Òpera de Vigata:

"Els socis del Centre Social de Vigata Familia i Progrés no estan disposats a acceptar que el nou teatre de Vigata s'inauguri amb l'òpera "Il birraio de Preston" (el cerveser de Preston) de Ricci".
La versió sencera del video clip de l'espectacle es troba al link:

http://www.youtube.com/v/-LkoaOyEI28
 

Textos de la lectura en mp3:
Un fragment del capítol Hi ha un fantasma que fa estremir de L'Òpera de Vigata.


22/4/2010 a les 11:19h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.