In memoriam, de Gabriel Ferrater

Punt 6 Ràdio i el Centre de Lectura de Reus presenten 
 
EN VEU ALTA 
lectura de textos proposats per la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus


 
IN MEMORIAM,  de Gabriel Ferrater
 

 
Lectura íntegre del poema.
 
Amb les veus de Dolors Esquerda, Montserrat Auqué i Dolors Juanpere.

 
 
Gabriel Ferrater i Soler
Reus, 1922 - Sant Cugat del Vallès, 1972
 
Escriptor i lingüista. De jove frecuentà els ambients vinculats amb el Centre de Lectura.
 
La seva obra poètica consta de tres llibres: Da nuces pueris (1960), Menja't una cama (1962) i Teoria dels cossos (1966), recollits, amb algunes supressions i poques addicions, en Les dones i els dies (1968).
 
L'aportació de Ferrater a la poesia catalana és l'observació detallada i despullada d'estupefaccions de l'experiència moral de l'home, al pol oposat de l'estètica romàntica.
 
La seva preocupació per definir la pròpia actitud moral es mostra en poemes com In memoriam i Poema inacabat, donant un dels testimoniatges més valuosos de la guerra civil i de les seves conseqüències.
 
Vers el 1963 cursà la carrera de filologia romànica a la Universitat de Barcelona, i posteriorment fou professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona. Se suïcidà el 27 d'abril de 1972.
Pòstumament, el seu germà, Joan Ferraté, li ha publicat un voluminós conjunt de textos en els reculls Sobre literatura (1979), La poesia de Carles Riba (1979), Sobre pintura (1981), Sobre el llenguatge (1981) i Papers, cartes, paraules (1986).
 En Veu Alta presenta tres videos on posaveu
a tres fragments del poema
extrets de la lectura En Veu Alta:Fragment inicial:
El vell Subietes
L'Oliva
Lectura "In memoriam" en mp3:


21/4/2010 a les 10:37h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.