Josep Maria de Sagarra

Punt 6 Ràdio i el Centre de Lectura de Reus presenten 
 
 
EN VEU ALTA
 
lectura de textos proposats per la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus

 
 
Poemes de
 
Josep Maria de Sagarra.

 

Del llibre “Cançons de rem i de vela”

 
 
 
Amb la veu de Dolors Esquerda.  Presentació de Dolors Juanpere.
 
 
Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau
Barcelona, 1894 - Barcelona, 1961
 
Descendent d'una antiga família de la noblesa catalana i fill de l'historiador Ferran de Sagarra i de Siscar,
 
El 1914 ja havia publicat un Primer llibre de poemes; quatre anys després, estrenà la primera peça teatral: la Rondalla d'esparvers; el 1919 publicà la primera novel·la (Paulina Buxareu) i, gràcies a J.Ortega y Gasset, entrà en el periodisme professional (corresponsal a Berlín del diari madrileny "El Sol"). En conjunt, Sagarra és autor d'una obra extensa i variada. 
 
Una obra que, amb un estil ric, acolorit i precís, tradueix un vitalisme descordat i escèptic, que, en essència, barreja molts dels planteigs temàtics i tècnics del modernisme amb d'altres d'estrictament populars o vuitcentistes o, al contrari, amb d'altres de noucentistes.
 
Sagarra conreà el poema intimista, la cançó, la balada de tipus goethià, el cant o la sàtira polítiques i el poema narratiu de vastes proporcions, més pròxim a la novel·la que no pas a l'èpica. Entre les obres més importants, cal citar: Cançons d'abril i de novembre (1918), Cançons de taverna i d'oblit (1922), Cançons de rem i de vela (1923), Cançons de totes les hores (1925), El comte Arnau (1928), La rosa de cristall (1933) i Àncores i estrelles (1936).
 En Veu Alta presenta dos videos on posa veu
a dos poemes de Josep Maria de Sagarra
extrets de la lectura En Veu AltaQuantes coses té el mar,
amb imatges de Cadaqués i la platja de Bagur


Cançó de plujaVeu i text: En Veu Alta presenta la cançó "Aiguamarina", inspirada en el poema de de Josep Maria de Sagarra.

Una composició musical de Pere Bayona. Cantant: Mariel Vilella. Músics: Xavier Pié (saxo soprano) i Pere Bayona, piano.

La cançó formava part de l'espectacle "Sorra calenta" del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta, 1994 Lectura del poemes de Josep Maria de Sagarra en mp3,
a càrrec de Dolors Esquerda:
22/4/2010 a les 09:39h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.