Magí Sunyer: "Jim".

Punt 6 Ràdio i el Centre de Lectura de Reus
 
 
presenten 
 
 
EN VEU ALTA
 
lectura de textos proposats per la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus
 
 
“JIM”,  de  Magí Sunyer, novel·la guanyadora del Premi Roc Boronat 2010.

 
 
Fragment del capítol V “La mar”.
 
 
Amb les veus de Montserrat Auqué, Dolors Esquerda i Dolors Juanpere.   Presentació de Dolors Juanpere.
 
 
 
 
Col·lectiu EN VEU ALTA
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Magí Sunyer i Molné va néixer a Reus, va viure a Picamoixons fins als disset anys i d'aleshores ençà que resideix a Tarragona. És doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i professor titular de literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Ha dedicat esforços continuats a estudiar la literatura del Modernisme i, en l'actualitat, la del segle XIX, amb una atenció preferent cap a aspectes mítics i simbòlics. És membre de societats científiques —Societat Verdaguer, Societat Narcís Oller— i ha dirigit i dirigeix col·leccions del llegat literari català.

S'ha dedicat a quasi tots els gèneres literaris. Amb més persistència, a la poesia i a la narració. Des de la primera plaquette de l'any 1979 fins a avui, ha publicat nou llibres de poesia, L'any 1989 va guanyar el premi Víctor Català, amb el recull de contes La serp. Començava així una dedicació a la narrativa que, fins ara, ha donat com a resultat diverses novel·les publicades, “A joc de daus”, “Cactus” i la darrera “Jim”, premi Roc Boronat de novel·la 2010.
 
 
 


 
A “Jim” Magí Sunyer es fixa en el personatge de Jim Hawkins, el grumet de “L'illa del tresor”, de Stevenson, un noi jove, ric i famós al qual se li presenten infinitat de bones oportunitats, que sempre acaba desaprofitant. La nova història de Jim Hawkins comença tot just quan acaba “L'illa del tresor”.
 
El llibre recrea en part l'ambient de les novel·les angleses, «però no és cap novel·la de mar, sinó més aviat de terra i de ports». El protagonista és, després de tot, un noi amb sort, «un jove ric i famós que pren decisions i s'embolica en situacions tèrboles i s'equivoca molt, però que al final en surt ben parat».
 
 
Lectura d’un fragment del capítol V i últim:  “La mar”.

19/4/2011 a les 00:20h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.