Lectura de contes de Pere Calders, del llibre "Cròniques de la veritat oculta"

Dimarts 18 de desembre, a la sala d'actes del Centre de Lectura, Fina Grau, professora de Literatura Catalana, presenta els contes de Pere Calders: Cròniques de la veritat oculta, amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor.

Amb les veus de Dolors Esquerda, Montserrat Auqué i Dolors Juanpere. 


Pere Calders (Barcelona, 1912-1994) és un dels escriptors més llegits de la literatura catalana, especialment destacat com a contista.
Als vint-i-quatre anys va publicar els primers llibres: el recull de contes El primer arlequí i la novel·la curta La glòria del doctor Larén. Exiliat a Mèxic durant vint-i-tres anys, on va coincidir amb el seu cunyat, l'escriptor Avel·lí Artís Gener, Tísner, va escriure els que han estat considerats els seus millors textos. Sobresurten els contes Cròniques de la veritat oculta (1955), Gent de l'alta vall (1957) i la novel·la Ronda naval sota la boira (1966).

Va tornar a Catalunya el 1962. Es va dedicar a feines editorials i col·laboracions periodístiques i encara va disposar de temps per escriure L'ombra de l'atzavara (1964), amb la qual va guanyar el premi Sant Jordi. A la dècada de 1980 li va arribar la popularitat arran de l'èxit del muntatge teatral Antaviana, creat per la companyia Dagoll Dagom i basat en contes seus.


Va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1986) i poc abans de morir va ser distingit amb el Premi Nacional de Periodisme (1993).

9/2/2013 a les 18:05h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.