Exposició de cartells de Ramon Casas de la Col·lecció Marc Martí

Del 23 d’octubre al 27 de novembre, exposició «Cartells de Ramon Casas» de la Col·lecció Marc Martí.


103 anys després Ramon Casas torna al Centre de Lectura de Reus. A principis de juliol de 1912 l’entitat va presentar una gran exposició d’art català amb obres de Clapés, Novell, Casas, Mir i Iu Pasqual entre altres, que va constituir un autèntic esdeveniment artístic i ciutadà del que es van fer ressò els diaris de l’època donada la seva importància, no només a nivell local, sinó a nivell català. Tant Diari de Reus com Foment van dedicar nombrosos articles a l’exposició, que van titllar d’extraordinària, i de fet ho era, donada la rellevància dels artistes que exposaven. Un total de 139 peces entre pintures, escultures, dibuixos i tapissos van ocupar la sala Fortuny.

Un segle més tard, Ramon Casas en la seva faceta com a cartellista torna a la sala Fortuny amb una exposició formada per alguns dels seus cartells més famosos, procedents de la impressionant col·lecció Marc Martí.


La mostra es fruit de la col·laboració del Centre de Lectura i els impressors i col·leccionistes Marc Martí comptant amb la complicitat del Museu de Valls. 


En total s'exposen a la sala Fortuny 23 cartells.

L'exposició es complementa amb l'exposició al vestíbul de la Biblioteca d'un recull bibliogràfic del setmanari Pèl & Ploma


14/10/2015 a les 09:53h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.