Jornades sobre el modernisme i Domènech i Montaner el mes de marçJornades sobre el Modernisme
 
«El Modernisme, Domènech i Montaner i el seu temps».
 
 
8, 10, 15, 17 de març, a la sala d’actes Emili Argilaga.


 
 
El Centre de Lectura i la Universitat Rovira i Virgili dedica les jornades al Modernisme Arquitectònic i en particular a l’obra de Domènech i Montaner. Amb la col·laboració del Centre d’Estudis Canetencs, el patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana i l’Institut Ramon Muntaner les sessions s’oferiran també a l’alumnat de la Universitat Rovira i Virgili i com a curs de formació al professorat del Departament d’Educació.
 
Objectius:
Relacionar el Modernisme amb l’aparició de la ideologia naciona­lista catalana que pretenia deslligar la imatge física de Catalunya de la resta d’Espanya. Destacar la trajectòria de Domènech i Montaner dins la vessant política. Situar el Modernisme català dins l’àmbit europeu. Analitzar l’obra de Domènech i Montaner a partir de l’obra realitzada a Barcelona, Canet de Mar i Reus. Valorar la importància de les arts aplicades com a element fonamental de la creativitat d’aquest estil.
 
Coordinació: Josep Fàbregas Roig, professor d’Història Moderna de la URV.
 
Calendari i ponents:
 
Dimarts 8 de març, de 18,30 a 21,30 h: Inauguració Jornades.
Joan Navais Icart, historiador doctorand de la UB: «Lluís Domènech i Montaner i els orígens del catalanisme».
Dr. Josep Fàbregas Roig, URV: «El Modernisme un art internacional».
 
Dijous 10, de 18,30 a 21 h
Carles Sàiz i Xiqués, Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner – CEDIM: «L'empremta de Lluís Domènech i Montaner a la ciutat de Reus. Una anàlisi de l'arquitectura domenequiana».

Sergi Alcalde i Vilà, Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner – CEDIM:«Els projectes no construïts de Lluís Domènech i Montaner per a la Societat El Círcol de Reus. La reforma de l'escala d'accés al primer pis d'El Círcol (1899) i el teatre circ (1900)».
 
Dimarts 15,  de 18,30 a 21 h

Núria Amat Torrens; Josep M. Lapeyra Farré, arquitectes: «La fusteria de l’arquitectura modernista a Reus: el pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata i la botiga de la Casa Navàs».
Anton M. Pàmies Martorell, arquitecte: «L'arquitecte Pere Caselles i Tarrats, entre el modernisme i el noucentisme».
                                                                                    
Dijous 17, de 18,30 a 21 h

Dr. Jordi Àngel Carbonell Pallarès, URV: «La renovació de la pintura paisatge durant el Modernisme».

Projecció del documental «Entre Quatre-z-Yeux» (1998) del director d’orquestra i pianista Daníel Barenboím, filmat al Saló dels Distingits de l’Institut Pere Mata, a la Casa Navàs i a la biblioteca del Centre de Lectura amb músiques de Claude Debussy. Un film de Paul Smarczny, amb Daníel Baremboím, Roser Muñoz i Egon Madsen. Producció: José Montes-Baquer. 

8/2/2016 a les 18:20h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.