Salvador Espriu homenatjat pel Col·lectiu En Veu AltaMontserrat de Anciola, cap de la Biblioteca del Centre de Lectura

Aquest any, tot i que la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de la Generalitat ha oblidat incloure'l entre les personalitats que ha acordat promocionar l'any 2010, se celebra el 25è aniversari de la mort de Salvador Espriu. L'autor dels llibres de poemes Cementiri de Sinera, El caminant i el mur, La pell de brau o la destacada obra dramàtica titulada Primera història d'Esther ha estat el gran oblidat aquest any, possiblement eclipsat per les commemoracions fetes a Joan Maragall, Jaume Vicens Vives o Màrius Torres, entre d'altres.
 
El Col·lectiu En Veu Alta, tanmateix, no ha oblidat aquest important escriptor, considerat un dels autors catalans amb més entitat de la segona meitat del segle XX. I, en el seu cicle de lectura que ofereix amb col·laboració amb la Biblioteca del Centre de Lectura, el dimarts 14 de desembre, a les 8 de la tarda, a la Sala d'actes d'aquesta entitat, retrà l'homenatge que aquest autor català es mereix.Salvador Espriu


 

Per a la presentació d'aquest complex escriptor, el Col·lectiu En Veu Alta comptarà amb Joan Ramon Veny-Mesquida doctor en Filologia Catalana i catedràtic de l'Escola Universitària de la Universitat. Joan Ramon Veny Mesquida, conjuntament amb Jordi Malé i Pegueroles, és impulsor d'un important projecte de preservació, promoció i estudi del patrimoni literari i cultural dels segles XIX i XX anomenat Aula Màrius Torres i que es pot consultar per mitjà de http://www.aulamariustorres.org/index.php.
 
L'Aula Màrius Torres, gràcies al Corpus Literari Digital, esdevé un important repositori en el qual es recull la digitalització de documents en diferents formats que constitueixen el patrimoni literari contemporani en llengua catalana. Les diferents tipologies de materials digitalitzats són els que determinen les seccions del Corpus Literari Digital: Hemeroteca, Biblioteca, Manuscrits, Fonoteca i Videoteca. I, entre els fons que podem consultar a l'Aula Màrius Torres trobem una quantitat considerable d'obres de Salvador Espriu(http://www.aulamariustorres.org/materials/biblioteca/_autors/index.php?acr_autor=espr).
 
Gràcies a aquestes iniciatives de promoció, difusió i conservació del nostre panorama literari català podem gaudir de l'obra d'importants autors catalans que han esdevingut escriptors cabdals en la defensa de la nostra cultura i la nostra llengua.
 
 
 
Montserrat de Anciola és cap de la biblioteca del Centre de Lectura

11/12/2010 a les 13:48h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.