"Trobada d'escriptors". Article de Margarida Aritzeta publicat a El Punt el 6 de febrer.

"Trobada d'escriptors"

 

Article publicat a El Punt, Valls  06/02/11 


“La vetllada literària del dia 3 va ser un encert, amb el Teatre Principal ple”.

 
 
Reinventant el format de la festa literària, aquest any ha tingut lloc a Valls una singular i trobada d'escriptors amb èxit.

Durant dos dies, quatre narradors han seguit la festa amb la voluntat d'oferir-ne una crònica a la manera de Vilaniu de Narcís Oller. Des de primera hora de la Diada de la Candela, Isabel Clara-Simó, Màrius Serra, Alfred Bosch i jo mateixa vàrem prendre notes. L'ofici des del Cor, els castells, des d'un balcó de la plaça del Blat, la processó a peu de carrer… els textos havien d'estar llestos per a la performance literària de l'endemà.

Però abans d'escriure, quan encara s'arrossegava la processó, escriptors del Camp van parlar de literatura amb els convidats: Magí Sunyer, Jordi Tiñena, Miquel Jassans, Joan Guasch, davant d'un públic poc nombrós però de qualitat (se n'havia restringit la invitació i aquest va ser l'únic error). Com escrivim? Va ser fluït, càlid i molt interessant.

La vetllada literària del dia 3 va ser un encert, amb el Teatre Principal ple de gom a gom. En Joan Cavallé, autor del guió, va fer una excel·lent distribució de l'escena, dels tempos, de les actuacions, i va estar magistral a l'hora de recrear el personatge de Narcís Oller que, amb Xavier Grasset de conductor, van amenitzar la vetllada.

Obria l'acte la lectura de poemes de Biel Guasch, excel·lent de dicció i de moviment escènic. Era l'homenatge pels seus 80 anys d'aquest excel·lent poeta i gran persona. Després, l'Alfred Bosch va llegir la seva original i celebrada crònica de la processó, en Màrius Serra, a la manera d'Oller i amb un desplegament magistral de llenguatge que feia l'ullet a un públic entregat, glossava els castells a plaça; la Isabel Clara Simó, desimbolta i amena, ens parlava de l'ofici amb bisbes, cantata de Bach i castells; i jo mateixa parlava de la nissaga de fotògrafs Català Pic i Català Roca que han entrat a la Galeria de Vallencs Il·lustres.

El premi Decàlia era per a Jordi Julià, poeta jove d'una llarga trajectòria, i tothom content, amb flor natural inclosa oferta per la URV.
 

Margarida Aritzeta


 

6/2/2011 a les 12:31h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.