La segona biblioteca pública de Reus entrarà en funcionament a la tardor. Un dels atractius que oferirà serà el fons de l'historiador Pere Anguera, format per 15.000 llibres

La segona biblioteca pública entrarà en funcionament a la tardor. Un dels atractius que oferirà serà el fons de l'historiador Pere Anguera, format per 15.000 llibres.
 
 


La Biblioteca Pere Anguera en obres. 

 El Punt, Reus 27 abril 2011.
 
 
L'octubre d'enguany és el mes més probable perquè entri en funcionament la nova biblioteca de Reus, la Pere Anguera, al barri de Mas Iglésies, segons han informat fonts municipals. És previst que les obres de construcció, que tenen un cost d'1,61 milions d'euros, acabin al juny. Un dels al·licients de la biblioteca serà el Fons Pere Anguera Nolla, format pels llibres de l'historiador que dóna nom al nou centre.

 
En aquests moments s'està inventariant la biblioteca personal d'Anguera, formada per uns 15.000 volums, i que la vídua de l'historiador, Mercè Costafreda, va cedir a la ciutat segons el conveni que va firmar amb l'Ajuntament el mes de gener passat, quan feia un any de la mort d'Anguera. L'inventari s'està realitzant estructurat en els apartats de biografies, història general, revistes, història local, història d'Espanya del segle XIX, història d'Espanya del segle XX i altra documentació arxivística. El fons també inclou un retrat a l'oli d'Anguera, pintat per Miquel S. Jassans. L'inventari s'ha de realitzar en un termini màxim de dos anys, per la qual cosa serà difícil que els llibres i la resta de documentació del llegat estiguin a punt per a la inauguració, atès que a l'inventari haurà de seguir després la catalogació dels llibres un cop arribin a la biblioteca. Una part del llegat es quedarà a l'arxiu històric municipal i a l'hemeroteca municipal, un servei, aquest últim, que encara s'ha de crear.


 
Segons s'estableix en el conveni, els fons formaran part del catàleg general i la web de la biblioteca Pere Anguera i podran ser consultats per estudiosos i públic en general. El fons tindrà un espai virtual propi en el qual figuraran tots els registres bibliogràfics, de manera que es puguin consultar com a biblioteca personal en un enllaç del catàleg general. Els llibres també es podran deixar en préstec llevat els publicats abans del segle XX i els que siguin impossibles de substituir en cas de pèrdua. L'Ajuntament també haurà de determinar una persona que es responsabilitzi de la conservació i gestió del Fons Pere Anguera.
 


 
Natàlia Borbonès.
30/4/2011 a les 10:20h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.