Article d'Enric Canovaca a Reusdigital.cat , 21 de juny 2011

El Centre de Lectura multiplica els cursos i tallers amb l'Escola de Lletres.

 
Per primera vegada s'ofereix l'oportunitat de fer classes en la franja matinal.

 
 Reusdigital.cat, 

Enrique Canovaca, 21 de juny de  2011.
 
 
La biblioteca del Centre de Lectura multiplica per quatre el nombre de cursos i tallers a partir d'aquest mes d'octubre, arran de la creació de l'Escola de Lletres, una iniciativa de la nova junta que té com a objectiu captar més socis i oferir més serveis. Pel curs 2011-2012 s'ofereixen un total de vint-i-una ofertes formatives, amb novetats com tallers sobre llenguatge cinematogràfic, autobiografies, recitació, conta contes, tècnica vocal, lectura de poesia, enquadernació a la japonesa o cartronatge. A més, per primera vegada, el Centre de Lectura obre les seves activitats a la franja matinal, en funció de la demanda que hi hagi durant un període de preinscripció que ja està obert i finalitzarà el 12 de setembre, quan s'han de formalitzar les matrícules.


 
Els cursos es divideixen en quatre grans grups. A l'àrea d'escriptura, Ramon Sanz impartirà dos tallers sobre narratologia i introducció a aspectes poètics i retòrics, mentre que Xavi Solé s'estrena amb una introducció al llenguatge cinematogràfic per a joves i adults. Solé vol "fugir de classes magistrals, fomentar el debat i la transmissió d'idees, a més d'ensenyar allò que més interessi als alumnes". Per la seva banda, Sanz vol aconseguir que els estudiants facin un projecte literari. També dins d'aquest apartat, Jordi Llavina ofereix un curs d'autobiografia, pensat especialment per la "gent gran que té ganes d'escriure", tot i que la preinscripció està oberta a partir dels 18 anys.
Dins del grup de cursos relacionats amb l'oralitat, Llavina impartirà un curs sobre lectura de poesia, mentre que Rosa Mateu continua amb els tallers de lectura en veu alta i de tècnica vocal -ara hi haurà nivell avançat. S'estrenen els cursos de recitació i de conta contes i un taller familiar que proposa jugar llegint en veu alta. Pel que fa l'àmbit dels idiomes, es programen dues activitats que pretenen debatren l'actualitat en anglès i francès. Es convidarà a una persona autòctona d'aquests països per establir un intens diàleg.


L'última gran àrea de cursos s'inclou dins la conservació i restauració de documents. La biblioteca del Centre de Lectura ofereix tallers de cartonatges per a nens i adults i d'enquadernació japonesa, aquest a partir de 16 anys. D'altra banda, la cap de la biblioteca, Montserrat de Anciola, ha explicat que per al 2012 hi ha la previsió de fer un taller de dramatúrgia teatral.


Les activitats culturals es coplementen amb el cicle En Veu Alta dedicat a la lectura de fragments d'autors catalans. De l'octubre a l'abril, els escriptors escollits són Josep Maria de Sagarrra, Maria Aurèlia Capmany, Eugeni d'Ors, Andreu Gabriel i Tomàs, Narcís Oller, Gabriel Ferrater i John Steinbeck.


També està prevista la presència de reconeguts autors literaris, com Ferran Torrent i Màrius Serra, a més d'altres escriptors del Camp de Tarragona, com Lurdes Malgrat i Lluís Figuerola. Per últim, es mantenen les rutes literàries trimestrals de l'històric Grup Modernista Reus, Mir-Manent i Gabriel Ferrater.
28/6/2011 a les 10:15h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.