Jornades: La Literatura com a Patrimoni i Desenvolupament del Territori. Espais i Rutes Literàries

Jornades: La Literatura com a Patrimoni i Desenvolupament del Territori. Espais i Rutes LiteràriesSala d’actes del Centre.


Programa:27 d’octubre:
18.30, inauguració de les jornades, a càrrec del president del Centre de Lectura, Xavier Filella, i de Dolors Sardà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Reus. Presentació d’Espais Escrits, una eina per a la Literatura Catalana en xarxa, a càrrec de Mireia Munmany.
19.30 Presentació d’espais d’escriptors i de rutes: Museu d’Alcover, a càrrec d’Ester Magriñà; Centre Quim Soler, a càrrec de Roser Vernet, i Ruta Àngel Guimerà, a càrrec de Neus Oliveras.
 

29 d’octubre:
18.30, «Literatura en el paisatge del Camp de Tarragona i el Priorat. Tipologia de rutes i cases d’escriptors», a càrrec de Magí Sunyer.
19.30, presentació de rutes: Ruta Pin i Soler, a càrrec de Jesús Figueres; Ruta Puig i Ferreter, a càrrec de Jordi Vinyals, i Casa Museu Àngel Guimerà, a càrrec d’Àngel Santacana.
 

3 de novembre:
18.30, «Reflexions entorn turisme i literatura», a càrrec de Jaume Salvat.
19.30,  presentació d’espais d’escriptors i de rutes: Ruta Grup Modernista de Reus, a càrrec de Maria Adzerias; Ruta Mir-Manent, a càrrec de Fina Anglès, i Ruta Narcís Oller, a càrrec de Josep M. Pallàs.
 
5 de novembre:
18.00, «La ruta literària, una eina per a l’educació», a càrrec de Neus Oliveras.
19.00, taula rodona: «Indrets i literatura». Participants: Josep Santesmases, Fina Anglès i Maria Adzerias (Còdol Educació). Modera: Magí Sunyer.
20.00, cloenda i tast de vins (Centre Quim Soler).

 
8 de novembre, de 10.00 a 13.00: una ruta a escollir entre: Ruta Àngel Guimerà, Ruta Pin i Soler, i Ruta Puig i Ferreter.

 
15 de novembre, de 10.00 a 13.00: una ruta a escollir entre: Ruta Grup Modernista de Reus, Ruta Mir-Manent, i Ruta Narcís Oller.

 
Durant les jornades es farà una exposició bibliogràfica a les vitrines del vestíbul de la biblioteca amb fons bibliogràfic relacionat amb el tema. Amb motiu de les jornades el col·lectiu En Veu Alta ha programat dues sessions, els dies 28 d’octubre i 11 de novembre, dedicades a Puig i Ferreter (Els tres al·lucinats) i Àngel Guimerà (Mar i cel).
 
28/9/2014 a les 11:08h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.