"Donna Rosita nubile", de Federico Garcia Lorca i direcció de Lluís Pasqual, al Piccolo Teatro de Milano. Vídeo entrevista.

Donna Rosita nubile, de Federico Garcia Lorca i direcció de Lluís Pasqual, al Piccolo Teatro de Milàno. Del 14 de maig al 6 de juny al Teatre Grassi.Lluís Pasqual, després de dirigir-hi en castellà La casa de Bernarda Alba, ara torna a dirigir al Piccolo Teatro de Milano una producció del seu autor favorit, Federico García Lorca: Donna Rosita nubile. (Donya Rosita la soltera)
“Donna Rosita”, és juntament amb Yerma, els únics drames de Lorca que encara no havia posat en escena el director: "És una petita història, com totes les històries emocionants".
Trenta anys de la vida d'una provinciana que s'esgoten davant els nostres ulls, de la mateixa manera que es consumeix en un dia, l'altre protagonista de la història, la rosa mutabilis .

Federico García Lorca en aquesta obra s'allunya de la duresa d’altres drames per escriure un poema lleuger, aconseguint el miracle, una mica txekhovià, de deixar que el temps trenqui les seves regles i es comprimeixi i expandeixi en la llibertat d'un teatre, barrejant els records de la memòria i la vida amb la seva força misteriosa. “Donna Rosita” és una gran història d'amor, explicada amb un profund lirisme.Teatro Grassi
dal 14 maggio al 6 giugno 2010Lluís Pasqual dirigeix al Piccolo Teatro de Milano. (clicar per veure vídeo entrevista) 


Donna Rosita nubile
di Federico García Lorca
adattamento e regia Lluís Pasqual
traduzione di Elena Clementelli - Newton Compton 1993
scene Ezio Frigerio
costumi Franca Squarciapino
luci Claudio De Pace
musiche Josep Maria Arrizabalaga
movimenti coreografici Montserrat Colomé Pujol
con (in ordine alfabetico) Andrea Coppone, Gian Carlo Dettori, Pasquale Di Filippo, Martina Galletta, Alessandra Gigli, Eleonora Giovanardi, Andrea Jonasson, Giulia Lazzarini, Rosalina Neri, Franca Nuti, Stella Piccioni, Franco Sangermano, Sara Zoia
produzione Piccolo Teatro di Milano - Teatro d'Europa

  

17/5/2010 a les 17:19h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.