Magí Sunyer presenta el seu darrer llibre: "Jim"Jim, «una novel·la amb sort», com la qualifica el mateix autor, va ser el dia 8 de juny a la sala d'actes de l'antic hospital de Sant Roc, a Valls. L'escriptor Magí Sunyer es recrea en aquesta ocasió en el personatge de Jim Hawkins, el mateix de L'illa del tresor, de Stevenson, i presenta un noi jove, ric i famós al qual es presenten infinitat de bones oportunitats, que sempre acaba desaprofitant. El relat va guanyar el premi Roc Boronat 2009 que patrocina l'ONCE a Catalunya.

 

 
«La història de Jim Hawkins comença tot just quan acaba L'illa del tresor», diu Magí Sunyer, que després de fer una segona lectura de la popular novel·la de Stevenson va imaginar el conegut grumet d'aquest relat amb moltes potencialitats desaprofitades.
 
El llibre recrea en part l'ambient de les novel·les angleses, «però no és cap novel·la de mar, sinó més aviat de terra i de ports». I el protagonista és, després de tot, un noi amb sort, però a l'autor no li agrada expressar-ho d'aquesta manera i s'hi refereix com «un jove ric i famós que pren decisions i s'embolica en situacions tèrboles i s'equivoca molt, però que al final en surt benparat». Malgrat que Jim Hawkins és un personatge jove, l'autor alerta: «No es tracta de cap novel·la juvenil perquè l'ensenyament que se'n pot treure, d'aquesta lectura, va més enllà de l'edat.»
 
Jim va ser guardonada en el concurs literari Roc Boronat 2009 que patrocina l'ONCE, però Magí Sunyer assegura que la va escriure sense pensar en cap concurs literari. Després de quatre anys al calaix, l'obra ha estat premiada i, a més, publicada. «Jim és una novel·la amb sort. Feia anys que l'havia escrit i vaig trobar un concurs a mida per a un relat d'un centenar de pàgines, amb un premi important i amb un context exemplar del que haurien de ser tots els certàmens literaris», argumenta l'escriptor en una referència clara a «alguns premis de més prestigi que formen part d'operacions comercials de les editorials».
 
Després d'aquest Jim que va ser presentat per Montserrat Corretger, professora de filologia catalana de la URV, Magí Sunyer s'ha posat a treballar en el gènere poètic i en el teatral, però confessa que, també al calaix i des de fa temps, guarda una altra història «anterior a Cactus», i que, a més, ara li toca escriure «una novel·la llarga».
 
 
 
Article publicat a EL PUNT, 9 de juny 2010 per Anna Estallo.
9/6/2010 a les 11:48h, 
 (0)
 
 
 
No hi ha comentaris

 
Ha d'estar registrat per a poder comentar els articles. Si ja te un compte creat accedeixi a aquest per a poder comentar.